Cenovo zvýhodnená sada 1+1
Vykosťovací nôž Seburo HOKORI z japonskej damaškovej ocele:
Vykosťovací nôž s dĺžkou 15 cm je ideálnym nástrojom pre profesionálnych kuchárov i milovníkov domácej kuchyne. Je určený na oddeľovanie mäsa od kostí a chrupaviek, rovnako ako na porciovanie a krájanie mäsových výrobkov. Špeciálny tvar rukoväte predchádza skĺznutiu noža z ruky a zaisťuje bezpečnejšiu manipuláciu s ním. Ostrím noža je možné vykonávať hlboké a presné nárezy a veľmi presne oddeľovať čisté mäso bez toho, aby zostávali zvyšky na kostiach. Špeciálny tvar a flexibilita čepele umožňuje nožu starostlivo oddeľovať mäso aj v oblastiach okolo veľkých kĺbov. Vďaka svojmu tvaru a váhe má obvádzací nôž ideálne vyváženie, čo uľahčuje proces práce a znižuje záťaž na ruku. Nôž na obvádzanie je vhodný na prácu s rôznymi druhmi mäsa, vrátane hovädzieho, bravčového, kuracieho a rybieho. S jeho pomocou môžete rýchlo a starostlivo porciovať mäso a tiež ho nakrájať na porcie.
Dĺžka noža je 28 cm, dĺžka čepele 15 cm, šírka čepele 2,9 cm.
Vykosťovací nôž je ďalší jedinečný zástupca z radu Seburo HOKORI, ktorú vrelo odporúčame zapáleným domácim kuchárom. Ak máte rovnako ako my slabosť pre preverenú tradíciu v modernom kabáte, tak toto je určite správna voľba. Vďaka špeciálnej čepeli je ideálny na vykosťovanie a odkrajovanie mäsa, na porciovanie či odrezávanie šliach a tučných častí. Takže práca so surovým mäsom vám pôjde ľahko od ruky.
Vykosťovací nôž Seburo HOKORI má zúženú čepeľ, čo sa hodí obzvlášť pri práci okolo kĺbov a kostí. Je vyrobený z vysoko kvalitnej damaškovej ocele. Pohodlná rukoväť európskeho typu je z prírodného olivového dreva a ľahko sa drží.
Vo vykosťovacom noži Seburo HOKORI sa elegantne snúbi európska a japonská tradícia aj klasické a moderné materiály. Vzniká tak jedinečná kombinácia, ktorú si jednoducho zamilujete.
Dĺžka rukoväte: 130 mm
Dĺžka čepele: 150 mm
Celková dĺžka: 280 mm
Hmotnosť: 155 g
Čepeľ nožu Seburo HOKORI Damascus je hrubá 2,2 mm. Je vyrobená zo 67 vrstiev damaškovej ocele s tvrdosťou 60 HRc, jadro je zhotovené z ocele VG-10 s vysokým obsahom uhlíka. Nôž je preto veľmi odolný a má vynikajúce krájacie vlastnosti - značnú ostrosť aj kvalitný rez.
Elegantná rukoväť európskeho typu je príjemná do ruky a je vyrobená z olivového dreva, čo je ekologický a veľmi odolný materiál s dlhou životnosťou. Navyše ide opäť, podobne ako pri damaškovej oceli, o tisíce rokov starý materiál preverený rokmi používania v kuchyniach po celom svete. Vyžaduje síce občasnú údržbu, ale vďaka modernému spracovaniu dreva sa jej netreba obávať. Kovová podložka čepele osadená v rukoväti zabraňuje hromadeniu škvŕn a nečistôt na rukoväti, čím sa zvyšuje hygiena a jednoduchosť údržby celého noža.
Séria nožov HOKORI sa vyznačuje vysokou kvalitou materiálov a aristokratickým designom. Všetky nože sú vyrobené z vysokopevnostnej ocele VG-10 s tvrdosťou 61(+/-)1 RC v damaskových obkladoch, čo zaručuje ich dlhovekosť, spoľahlivosť a zároveň krásu čepele. Oceľ VG-10 bola špeciálne vyvinutá spoločnosťou Takefu Special Steel Co., Ltd. (Japonsko) pre potreby nožiarskeho priemyslu. Používame ju vo výrobe nožov, rovnako ako mnoho ďalších japonských značiek. Viskozita tejto ocele je dostatočná na udržanie ostria aj pri kalení na tvrdosť 60-62 RC. Základom série HOKORI je vysoko kvalitná oceľ, ktorá sa vyznačuje pevnosťou a dlhovekosťou, zatiaľ čo rukoväte z olivového dreva zaisťujú pohodlné držanie noža v ruke. Olivovník je symbolom mieru, prosperity a dlhovekosti a jeho drevo má unikátne vlastnosti, vďaka ktorým sa rukoväť noža stáva príjemnou na dotyk a odolnou voči opotrebovaniu.
Odporúčania a údržba:
Nôž ako celok:
✅ Nôž HOKORI Damascusz damaškovej ocele nikdy neumývajte v umývačke riadu.
✅ Po použití nôž ručne umyte a ihneď osušte, prípadne aj potrite olejom. Inak by čiastočky na ostrie noža mohli začať korodovať a zanechať na noži nevzhľadné škvrny.
✅ Nepoužívajte kuchársky nôž z damaškovej ocele na krájanie tvrdých a zmrazených potravín. Môže dôjsť k zlomeniu ostria, alebo vylomeniu jeho časti.
✅ Nepoužívajte nôž ako páčidlo a vyvarujte sa jeho ohýbaniu.
✅ Chráňte nôž a jeho ostrie pred pádom alebo nárazom.
✅ Ak viete, že nôž z damaškovej ocele nebudete dlhšiu dobu potrebovať, je vhodné ho potrieť olejom a zabaliť do handričky alebo novín.
✅ Nôž ukladajte na bezpečné miesto a chráňte pred deťmi!
Údržba rukoväte:
Rukoväť z olivového dreva vyžaduje občasnú starostlivosť. Drevo je živý materiál, a preto k nemu tak musíme pristupovať. Aj keď je riadne vyschnuté, reaguje na zmenu vlhkosti, takže môže dochádzať k jeho skrúteniu alebo aj prasknutiu. Týmto zmenám sa dá predísť dodržiavaním dvoch jednoduchých zásad:
✅ Pred prvým použitím odporúčame rukoväť dôkladne potrieť olivovým či slnečnicovým olejom. Tým sa zlepší jej prirodzená odolnosť proti vlhku. Olej naneste na celý povrch a po chvíli zotrite nevstrebané množstvo obrúskom.
✅ Pri pravidelnom používaní a umývaní odporúčame ošetrenie olejom občas zopakovať.
Ostrenie noža:
Ostrie noža je rovnomerné, európskeho typu. Ostrenie sa teda vykonáva symetricky, s uhlom 15 ° na stranu.
Séria HOKORI zahŕňa rôzne typy nožov, z ktorých každý je určený pre špecifické kulinárske úlohy: od univerzálneho noža šéfkuchára po špeciálne nože na tenké krájanie alebo porciovanie mäsa. Vďaka širokej ponuke veľkostí a tvarov si môžete vybrať nôž, ktorý ideálne vyhovuje vám a vašim kulinárskym preferenciám. Nože HOKORI nie sú len kuchynské nástroje, sú to diela umenia vytvorené s láskou a starostlivosťou o váš komfort. Stanú sa skvelým darčekom pre každého kuchára, ktorý oceňuje kvalitu, štýl a funkčnosť. Urobte svoju kuchyňu ešte útulnejšiu a jedinečnejšiu s radom nožov HOKORI od SEBURO!
Premiová značka kuchynských nožov SEBURO predstavuje elegantnú klasiku japonských a európskych nožov, skladajúci sa z niekoľkých sérií: univerzálna SARADA, vynikajúca SUBAJA a nadštandardná HOKORI a HOGANI s rukoväťami z olivového a orechového dreva. Základom každého modelu je vysoko kvalitná oceľ s unikátnou geometriou čepeľou a ergonomickými rukoväťami. Naše nože spájajú tradičné prvky s inováciami, poskytujú pohodlie, štýl a neprekonateľný výkon vo vašej kuchyni. Objavte svet dokonalého krájania s nožmi SEBURO a užite si proces prípravy obľúbených jedál!
Santoku nôž Seburo HOKORI Damascus 175mm japonského typu:
Nôž Santoku je ďalší jedinečný zástupca z radu Seburo HOKORI, ktorú vrelo odporúčame všetkým zapáleným domácim kuchárom. Ide o klasický nôž japonského typu z damaškovej ocele (damascus steel). Tento typ vznikol vlastne až v celkom poslednom čase, keď sa v Japonsku rozšírila konzumácia mäsa. Takže ak máte odvahu vyskúšať akýsi japonsko-európsky fusion, určite si ho kúpte, pretože Santoku je v Japonsku analogický k európskemu nožu typu „šéfkuchársky“.
Slovo Santoku znamená v japončine „tri spôsoby použitia“. Je to všestranný a praktický nôž určený pre klasické kuchárske práce - krájanie, sekanie, drvenie, ai. Hravo si poradí s mäsom, zeleninou a ovocím, rôznymi typmi lahôdok aj s čerstvými rybami.
Santoku nôž Seburo HOKORI je nôž s dĺžkou čepele 175 mm a je vyrobený z vysoko kvalitnej damaškovej ocele s vysokým obsahom uhlíka. Rukoväť je z prírodného olivového dreva. Pretože ide o japonský nôž, je možné, že si na prácu s ním budete chvíľu zvykať. Ale verte nám, ide to rýchlo, pretože ho nebudete chcieť dať z ruky…
V Santoku noži Seburo HOKORI Damascus 175mm si kupujete japonskú tradíciu spájajúcu klasické a moderné materiály. Vzniká tak jedinečná kombinácia, ktorú si jednoducho zamilujete.
Dĺžka rukoväte: 130 mm
Dĺžka čepele: 175 mm
Celková dĺžka: 305 mm
Hmotnosť: 215 g
Čepeľ nožu Seburo HOKORI Damascus je hrubá 2,2 mm. Je vyrobená zo 67 vrstiev damaškovej ocele s tvrdosťou 60 HRc, jadro je zhotovené z ocele VG-10 s vysokým obsahom uhlíka. Nôž je preto veľmi odolný a má vynikajúce krájacie vlastnosti - značnú ostrosť aj kvalitný rez.
Elegantná rukoväť európskeho typu je príjemná do ruky a je vyrobená z olivového dreva, čo je ekologický a veľmi odolný materiál s dlhou životnosťou. Navyše ide opäť, podobne ako pri damaškovej oceli, o tisíce rokov starý materiál preverený rokmi používania v kuchyniach po celom svete. Vyžaduje síce občasnú údržbu, ale vďaka modernému spracovaniu dreva sa jej netreba obávať. Kovová podložka čepele osadená v rukoväti zabraňuje hromadeniu škvŕn a nečistôt na rukoväti, čím sa zvyšuje hygiena a jednoduchosť údržby celého noža.
Séria nožov HOKORI sa vyznačuje vysokou kvalitou materiálov a aristokratickým designom. Všetky nože sú vyrobené z vysokopevnostnej ocele VG-10 s tvrdosťou 61(+/-)1 RC v damaskových obkladoch, čo zaručuje ich dlhovekosť, spoľahlivosť a zároveň krásu čepele. Oceľ VG-10 bola špeciálne vyvinutá spoločnosťou Takefu Special Steel Co., Ltd. (Japonsko) pre potreby nožiarskeho priemyslu. Používame ju vo výrobe nožov, rovnako ako mnoho ďalších japonských značiek. Viskozita tejto ocele je dostatočná na udržanie ostria aj pri kalení na tvrdosť 60-62 RC. Základom série HOKORI je vysoko kvalitná oceľ, ktorá sa vyznačuje pevnosťou a dlhovekosťou, zatiaľ čo rukoväte z olivového dreva zaisťujú pohodlné držanie noža v ruke. Olivovník je symbolom mieru, prosperity a dlhovekosti a jeho drevo má unikátne vlastnosti, vďaka ktorým sa rukoväť noža stáva príjemnou na dotyk a odolnou voči opotrebovaniu.
Odporúčania a údržba:
Nôž ako celok:
✅ Nôž HOKORI Damascusz damaškovej ocele nikdy neumývajte v umývačke riadu.
✅ Po použití nôž ručne umyte a ihneď osušte, prípadne aj potrite olejom. Inak by čiastočky na ostrie noža mohli začať korodovať a zanechať na noži nevzhľadné škvrny.
✅ Nepoužívajte kuchársky nôž z damaškovej ocele na krájanie tvrdých a zmrazených potravín. Môže dôjsť k zlomeniu ostria, alebo vylomeniu jeho časti.
✅ Nepoužívajte nôž ako páčidlo a vyvarujte sa jeho ohýbaniu.
✅ Chráňte nôž a jeho ostrie pred pádom alebo nárazom.
✅ Ak viete, že nôž z damaškovej ocele nebudete dlhšiu dobu potrebovať, je vhodné ho potrieť olejom a zabaliť do handričky alebo novín.
✅ Nôž ukladajte na bezpečné miesto a chráňte pred deťmi!
Údržba rukoväte:
Rukoväť z olivového dreva vyžaduje občasnú starostlivosť. Drevo je živý materiál, a preto k nemu tak musíme pristupovať. Aj keď je riadne vyschnuté, reaguje na zmenu vlhkosti, takže môže dochádzať k jeho skrúteniu alebo aj prasknutiu. Týmto zmenám sa dá predísť dodržiavaním dvoch jednoduchých zásad:
✅ Pred prvým použitím odporúčame rukoväť dôkladne potrieť olivovým či slnečnicovým olejom. Tým sa zlepší jej prirodzená odolnosť proti vlhku. Olej naneste na celý povrch a po chvíli zotrite nevstrebané množstvo obrúskom.
✅ Pri pravidelnom používaní a umývaní odporúčame ošetrenie olejom občas zopakovať.
Ostrenie noža:
Ostrie noža je rovnomerné, európskeho typu. Ostrenie sa teda vykonáva symetricky, s uhlom 15 ° na stranu.
Séria HOKORI zahŕňa rôzne typy nožov, z ktorých každý je určený pre špecifické kulinárske úlohy: od univerzálneho noža šéfkuchára po špeciálne nože na tenké krájanie alebo porciovanie mäsa. Vďaka širokej ponuke veľkostí a tvarov si môžete vybrať nôž, ktorý ideálne vyhovuje vám a vašim kulinárskym preferenciám. Nože HOKORI nie sú len kuchynské nástroje, sú to diela umenia vytvorené s láskou a starostlivosťou o váš komfort. Stanú sa skvelým darčekom pre každého kuchára, ktorý oceňuje kvalitu, štýl a funkčnosť. Urobte svoju kuchyňu ešte útulnejšiu a jedinečnejšiu s radom nožov HOKORI od SEBURO!
Premiová značka kuchynských nožov SEBURO predstavuje elegantnú klasiku japonských a európskych nožov, skladajúci sa z niekoľkých sérií: univerzálna SARADA, vynikajúca SUBAJA a nadštandardná HOKORI a HOGANI s rukoväťami z olivového a orechového dreva. Základom každého modelu je vysoko kvalitná oceľ s unikátnou geometriou čepeľou a ergonomickými rukoväťami. Naše nože spájajú tradičné prvky s inováciami, poskytujú pohodlie, štýl a neprekonateľný výkon vo vašej kuchyni. Objavte svet dokonalého krájania s nožmi SEBURO a užite si proces prípravy obľúbených jedál!