Cenovo zvýhodnená sada 1+1
Označovaný ako nôž majstra kuchára, Seburo SARADA Kiritsuke 180mm ponúka špičkový výkon v krájaní a univerzálnosť - čo z neho robí dokonalý všestranný prípravný nôž. Nôž Kiritsuke je určený na krájanie na plátky, kocky a sekanie ovocia, zeleniny a všetkých ďalších potravín. Kiritsuke je tradičný japonský nôž veľmi obľúbený medzi kuchármi. S nožom Kiritsuke veľmi ľahko nakrájate suroviny na drobné kocky alebo tenké rezančeky.
Kiritsuke nôž Seburo SARADA je nôž s dĺžkou čepele 180 mm a je vyrobený z vysoko kvalitnej damaškovej ocele s vysokým obsahom uhlíka. Pretože ide o japonský nôž, je možné, že si na prácu s ním budete chvíľu zvykať. Ale verte nám, ide to rýchlo, pretože ho nebudete chcieť dať z ruky…
Séria nožov SARADA sa vyznačuje vysokou kvalitou materiálov a univerzálnym dizajnom. Všetky nože sú vyrobené z vysoko pevnej ocele VG-10 s tvrdosťou 61 (+/-) 1 RC v obložení z damašku, čo zaručuje ich dlhú životnosť, spoľahlivosť a zároveň krásu čepele. Oceľ VG-10 bola špeciálne vyvinutá spoločnosťou Takefu Special Steel Co., Ltd. (Japonsko) pre potreby nožiarskeho priemyslu. Používame ju pri výrobe nožov, rovnako ako mnoho ďalších japonských značiek. Viskozita tejto ocele je dostatočná na udržanie ostrie aj pri kalení na tvrdosť 60-62 RC. Stredná vrstva tohto noža je zhotovená z ocele VG-10, vyznačujúca sa vysokým obsahom uhlíka. Vďaka tomu má nôž vynikajúce krájacie vlastnosti - značnú ostrosť aj kvalitný rez.
Rukoväte nožov sú vyrobené zo skleného laminátu G10, ktorý má niekoľko hlavných výhod:
- absencia zmršťovania - dokonale udržuje tvar a zaručuje stabilitu pôvodných rozmerov;
- ideálna geometria po celú dobu používania;
- nevstrebáva kvapaliny;
- pevnosť, odolnosť proti opotrebovaniu a mechanickým poškodením, odolnosť proti nárazom;
- antikorózne vlastnosti - materiál sa nebojí vlhkosti, nízkych a vysokých teplôt;
- nevstrebáva pachy;
- nešmýka sa v ruke, aj v podmienkach zvýšenej vlhkosti.
Dĺžka rukoväte: 130 mm
Dĺžka čepele: 180 mm
Celková dĺžka: 310 mm
Hmotnosť: 200 g
Čepeľ Kiritsuke noža Seburo SARADA Damascus 180mm je hrubá 2,2 mm. Je vyrobená zo 67 vrstiev damaškovej ocele s tvrdosťou 60 HRc, jadro je zhotovené z ocele VG-10 s vysokým obsahom uhlíka. Nôž je preto veľmi odolný a má vynikajúce krájacie vlastnosti - značnú ostrosť aj kvalitný rez
Odporúčania a údržba:
Nôž ako celok:
✅ Nôž Kiritsuke Seburo SARADA Damascus 180mm z damaškovej ocele nikdy neumývajte v umývačke riadu.
✅ Po použití nôž ručne umyte a ihneď osušte, prípadne aj potrite olejom. Inak by čiastočky na ostrie noža mohli začať korodovať a zanechať na noži nevzhľadné škvrny.
✅ Nepoužívajte kuchársky nôž z damaškovej ocele na krájanie tvrdých a zmrazených potravín. Môže dôjsť k zlomeniu ostria, alebo vylomeniu jeho časti.
✅ Nepoužívajte nôž ako páčidlo a vyvarujte sa jeho ohýbaniu.
✅ Chráňte nôž a jeho ostrie pred pádom alebo nárazom.
✅ Ak viete, že nôž z damaškovej ocele nebudete dlhšiu dobu potrebovať, je vhodné ho potrieť olejom a zabaliť do handričky alebo novín.
✅ Nôž ukladajte na bezpečné miesto a chráňte pred deťmi!
Ostrenie noža:
Ostrie noža je rovnomerné, ostrenie sa teda vykonáva symetricky, s uhlom 15 ° na stranu.
V Kiritsuke noži Seburo SARADA Damascus 180mm získavate jedinečný a tradičný produkt, ktorý vám bude výborne slúžiť celé roky. Každý nôž je zabalený v krásnej krabičke, takže darčekové balenie máte vyriešené a môžete ho smelo venovať niekomu blízkemu. Alebo, rovnako ako my, si ho pokojne nechajte pre seba a uvidíte, že si varenie v japonskom štýle budete užívať, rovnako ako my!
Typ noža: tradičný japonský
Určenie: Kiritsuke (Santoku, šéfkuchársky)
Dĺžka čepele: 180 mm
Celková dĺžka: 310 mm
Hmotnosť: 245 g
Materiál čepele: Damašková oceľ, 67 vrstiev
Značka materiálu čepele: VG-10
Hrúbka čepele: 2,2 mm
Tvrdosť: 60 HRc
Typ ostrie: rovnomerný
Forma zaostrenia: symetrická, uhol 15° na stranu
Materiál rukoväte: G10
Séria SARADA zahŕňa rôzne druhy nožov určených na rôzne kuchárske úlohy - od univerzálnych nožov po špecializované nože pre určité druhy potravín. Každý nôž má svoj jedinečný design, ktorý kombinuje funkčnosť a estetiku. Nože zo série SARADA budú skvelým doplnkom vašej kuchyne, rovnako ako skvelým darčekom pre priateľov a blízkych, ktorí si vážia kvalitného kuchynského vybavenia.
Premiová značka kuchynských nožov SEBURO predstavuje elegantnú klasiku japonských a európskych nožov, skladajúci sa z niekoľkých sérií: univerzálna SARADA, vynikajúca SUBAJA a nadštandardná HOKORI a HOGANI s rukoväťami z olivového a orechového dreva. Základom každého modelu je vysoko kvalitná oceľ s unikátnou geometriou čepeľou a ergonomickými rukoväťami. Naše nože spájajú tradičné prvky s inováciami, poskytujú pohodlie, štýl a neprekonateľný výkon vo vašej kuchyni. Objavte svet dokonalého krájania s nožmi SEBURO a užite si proces prípravy obľúbených jedál!
Nôž Chopper o dĺžke 18 cm je nevyhnutný nástroj na krájanie rôznych potravín. Má ostrú čepeľ, ktorá ľahko zvláda mäso, zeleninu, ovocie a ďalšie ingrediencie. Dĺžka noža je 31 cm, dĺžka čepele 18 cm, šírka čepele - 8 cm. Na krájanie a kosenie hrubších kusov mäsa a zeleniny alebo na ľahké porciovanie hydiny. Vďaka svojej hmotnosti a zaobleniu čepele je možné sekáčik použiť aj na nasekanie byliniek či na tvrdšiu zeleninu. Stredná vrstva tohto sekáčika je zhotovená z ocele VG-10, vyznačujúca sa vysokým obsahom uhlíka. Vďaka tomu má sekáčik vynikajúce krájacie vlastnosti - značnú ostrosť aj kvalitný rez. Elegantná rukoväť je vyrobená zo stabilného materiálu G10, ktorá tak ako celý nôž opäť vyniká svojou odolnosťou. Možno ju pohodlne uchopiť do ruky, nešmýka sa a je odolná voči agresívnemu prostrediu. Kovová podložka je veľmi hygienická a zabraňuje hromadeniu škvŕn a nečistôt medzi čepeľou a rukoväťou.
Súčasťou je darčeková krabička s magnetickým zámkom.
Séria nožov SARADA sa vyznačuje vysokou kvalitou materiálov a univerzálnym dizajnom. Všetky nože sú vyrobené z vysoko pevnej ocele VG-10 s tvrdosťou 61 RC v obložení z damašku, čo zaručuje ich dlhú životnosť, spoľahlivosť a zároveň krásu čepele. Oceľ VG-10 bola špeciálne vyvinutá spoločnosťou Takefu Special Steel Co., Ltd. (Japonsko) pre potreby nožiarskeho priemyslu. Používame ju pri výrobe nožov, rovnako ako mnoho ďalších japonských značiek. Viskozita tejto ocele je dostatočná na udržanie ostrie aj pri kalení na tvrdosť 60-62 RC. Stredná vrstva tohto noža je zhotovená z ocele VG-10, vyznačujúca sa vysokým obsahom uhlíka. Vďaka tomu má nôž vynikajúce krájacie vlastnosti - značnú ostrosť aj kvalitný rez.
Rukoväte nožov sú vyrobené zo skleného laminátu G10, ktorý má niekoľko hlavných výhod:
- absencia zmršťovania - dokonale udržuje tvar a zaručuje stabilitu pôvodných rozmerov;
- ideálna geometria po celú dobu používania;
- nevstrebáva kvapaliny;
- pevnosť, odolnosť proti opotrebovaniu a mechanickým poškodením, odolnosť proti nárazom;
- antikorózne vlastnosti - materiál sa nebojí vlhkosti, nízkych a vysokých teplôt;
- nevstrebáva pachy;
- nešmýka sa v ruke, aj v podmienkach zvýšenej vlhkosti.
Určenie: sekáčik
Dĺžka čepele: 180 mm
Celková dĺžka: 310 mm
Hmotnosť: 360 g
Materiál čepele: damscenská oceľ, 67 vrstiev
Značka materiálu čepele: VG-10
Hrúbka čepele: 2,3 mm
Tvrdosť: 61 HRc
Typ ostrie: rovnomerný
Materiál rukoväte: G10
Farba rukoväte: čierna
Séria SARADA zahŕňa rôzne druhy nožov určených na rôzne kuchárske úlohy - od univerzálnych nožov po špecializované nože pre určité druhy potravín. Každý nôž má svoj jedinečný design, ktorý kombinuje funkčnosť a estetiku. Nože zo série SARADA budú skvelým doplnkom vašej kuchyne, rovnako ako skvelým darčekom pre priateľov a blízkych, ktorí si vážia kvalitného kuchynského vybavenia.
Premiová značka kuchynských nožov SEBURO predstavuje elegantnú klasiku japonských a európskych nožov, skladajúci sa z niekoľkých sérií: univerzálna SARADA, vynikajúca SUBAJA a nadštandardná HOKORI a HOGANI s rukoväťami z olivového a orechového dreva. Základom každého modelu je vysoko kvalitná oceľ s unikátnou geometriou čepeľou a ergonomickými rukoväťami. Naše nože spájajú tradičné prvky s inováciami, poskytujú pohodlie, štýl a neprekonateľný výkon vo vašej kuchyni. Objavte svet dokonalého krájania s nožmi SEBURO a užite si proces prípravy obľúbených jedál!