Cenovo zvýhodnená sada 1+1
Honesuki je tradičný japonský nôž predovšetkým na delenie a čistenie hydiny – japonský typ vykosťovacieho noža s obojstranným ostrím. Vďaka svojmu trojuholníkovému tvaru a ostrej špičke sa skvele hodí na spracovanie hydiny a rýb. Svojou dĺžkou potom skvele zastúpi Gyuto pri krájaní mäsa. Niekedy sa používa aj na lúpanie a okrajovanie ovocia a zeleniny. Stredná vrstva tohto noža je zhotovená z ocele VG-10, vyznačujúca sa vysokým obsahom uhlíka. Vďaka tomu má nôž vynikajúce krájacie vlastnosti - značnú ostrosť aj kvalitný rez.
Nôž Honesuki je ďalší jedinečný zástupca z radu Seburo SARADA, ktorú vrelo odporúčame všetkým zapáleným domácim kuchárom. Ide o klasický nôž japonského typu z damaškovej ocele (damascus steel). Napriek svojim rozmerom čepele je nôž veľmi ľahký a vyvážený:
Elegantná rukoväť nožov je vyrobená zo stabilného ultra-premium materiálu G10, ktorý má niekoľko hlavných výhod:
- absencia zmršťovania - dokonale udržuje tvar a zaručuje stabilitu pôvodných rozmerov;
- ideálna geometria po celú dobu používania;
- nevstrebáva kvapaliny;
- pevnosť, odolnosť proti opotrebovaniu a mechanickým poškodením, odolnosť proti nárazom;
- antikorózne vlastnosti - materiál sa nebojí vlhkosti, nízkych a vysokých teplôt;
- nevstrebáva pachy;
- nešmýka sa v ruke, aj v podmienkach zvýšenej vlhkosti.
Možno ju pohodlne uchopiť do ruky, nešmýka sa a je odolná voči agresívnemu prostrediu
Séria nožov SARADA sa vyznačuje vysokou kvalitou materiálov a univerzálnym dizajnom. Všetky nože sú vyrobené z vysoko pevnej ocele VG-10 s tvrdosťou 61 1 RC v obložení z damašku, čo zaručuje ich dlhú životnosť, spoľahlivosť a zároveň krásu čepele. Oceľ VG-10 bola špeciálne vyvinutá spoločnosťou Takefu Special Steel Co., Ltd. (Japonsko) pre potreby nožiarskeho priemyslu. Používame ju pri výrobe nožov, rovnako ako mnoho ďalších japonských značiek. Viskozita tejto ocele je dostatočná na udržanie ostrie aj pri kalení na tvrdosť 60-62 RC.
Typ noža: tradičný japonský
Určenie: Honesuki
Dĺžka čepele: 130 mm
Celková dĺžka: 250 mm
Hmotnosť: 135 g
Materiál čepele: damscenská oceľ, 67 vrstiev
Značka materiálu čepele: VG-10
Hrúbka čepele: 2,2 mm
Tvrdosť: 60 HRc
Typ ostrie: rovnomerný
Forma zaostrenia: symetrická, uhol 15° na stranu
Materiál rukoväte: G10
Farba rukoväte: čierna
Séria SARADA zahŕňa rôzne druhy nožov určených na rôzne kuchárske úlohy - od univerzálnych nožov po špecializované nože pre určité druhy potravín. Každý nôž má svoj jedinečný design, ktorý kombinuje funkčnosť a estetiku. Nože zo série SARADA budú skvelým doplnkom vašej kuchyne, rovnako ako skvelým darčekom pre priateľov a blízkych, ktorí si vážia kvalitného kuchynského vybavenia.
Premiová značka kuchynských nožov SEBURO predstavuje elegantnú klasiku japonských a európskych nožov, skladajúci sa z niekoľkých sérií: univerzálna SARADA, vynikajúca SUBAJA a nadštandardná HOKORI a HOGANI s rukoväťami z olivového a orechového dreva. Základom každého modelu je vysoko kvalitná oceľ s unikátnou geometriou čepeľou a ergonomickými rukoväťami. Naše nože spájajú tradičné prvky s inováciami, poskytujú pohodlie, štýl a neprekonateľný výkon vo vašej kuchyni. Objavte svet dokonalého krájania s nožmi SEBURO a užite si proces prípravy obľúbených jedál!
Nôž „Chef“ s dlhou širokou čepeľou je v domácich aj v profesionálnych kuchyniach jednoducho nepostrádateľný. Je vhodný pre väčšinu typov úkonov a prakticky na prácu so všetkými typmi potravín. Predstavuje základnú súčasť "kuchynskej trojice". Šéfkucharský nôž s dĺžkou 20 cm je optimálna veľkosť pre väčšinu kuchynských prác. Má dostatočne dlhé ostrie, aby ľahko krájal veľké kusy mäsa alebo ryby, a zároveň je dostatočne krátke, aby bolo jeho používanie pohodlné. Čepeľ noža umožňuje presné krájanie plátkov a malých kúskov salámy, syra alebo mäsa na sendviče. Môžete krájať plátky čerstvé alebo solené ryby na prípravu suši a sashimi. Je možné dokonca krájať tenké plátky z veľkých kusov potravín. Dĺžka noža je 33 cm, dĺžka čepele 20 cm, šírka čepele - 4,5 cm.
Súčasťou je darčeková krabička s magnetickým zámkom.
Séria nožov SARADA sa vyznačuje vysokou kvalitou materiálov a univerzálnym dizajnom. Všetky nože sú vyrobené z vysoko pevnej ocele VG-10 s tvrdosťou 61 RC v obložení z damašku, čo zaručuje ich dlhú životnosť, spoľahlivosť a zároveň krásu čepele. Oceľ VG-10 bola špeciálne vyvinutá spoločnosťou Takefu Special Steel Co., Ltd. (Japonsko) pre potreby nožiarskeho priemyslu. Používame ju pri výrobe nožov, rovnako ako mnoho ďalších japonských značiek. Viskozita tejto ocele je dostatočná na udržanie ostrie aj pri kalení na tvrdosť 60-62 RC. Stredná vrstva tohto noža je zhotovená z ocele VG-10, vyznačujúca sa vysokým obsahom uhlíka. Vďaka tomu má nôž vynikajúce krájacie vlastnosti - značnú ostrosť aj kvalitný rez.
Rukoväte nožov sú vyrobené zo skleného laminátu G10, ktorý má niekoľko hlavných výhod:
- absencia zmršťovania - dokonale udržuje tvar a zaručuje stabilitu pôvodných rozmerov;
- ideálna geometria po celú dobu používania;
- nevstrebáva kvapaliny;
- pevnosť, odolnosť proti opotrebovaniu a mechanickým poškodením, odolnosť proti nárazom;
- antikorózne vlastnosti - materiál sa nebojí vlhkosti, nízkych a vysokých teplôt;
- nevstrebáva pachy;
- nešmýka sa v ruke, aj v podmienkach zvýšenej vlhkosti.
Typ noža: európskeho typu
Určenie: šéfkuchársky
Dĺžka čepele: 200 mm
Celková dĺžka: 330 mm
Hmotnosť: 235 g
Materiál čepele: damscenská oceľ, 67 vrstiev
Značka materiálu čepele: VG-10
Hrúbka čepele: 2,2 mm
Tvrdosť: 61 HRc
Typ ostrie: rovnomerný
Forma zaostrenia: symetrická, uhol 15° na stranu
Materiál rukoväte: G10
Farba rukoväte: čierna
Séria SARADA zahŕňa rôzne druhy nožov určených na rôzne kuchárske úlohy - od univerzálnych nožov po špecializované nože pre určité druhy potravín. Každý nôž má svoj jedinečný design, ktorý kombinuje funkčnosť a estetiku. Nože zo série SARADA budú skvelým doplnkom vašej kuchyne, rovnako ako skvelým darčekom pre priateľov a blízkych, ktorí si vážia kvalitného kuchynského vybavenia.
Premiová značka kuchynských nožov SEBURO predstavuje elegantnú klasiku japonských a európskych nožov, skladajúci sa z niekoľkých sérií: univerzálna SARADA, vynikajúca SUBAJA a nadštandardná HOKORI a HOGANI s rukoväťami z olivového a orechového dreva. Základom každého modelu je vysoko kvalitná oceľ s unikátnou geometriou čepeľou a ergonomickými rukoväťami. Naše nože spájajú tradičné prvky s inováciami, poskytujú pohodlie, štýl a neprekonateľný výkon vo vašej kuchyni. Objavte svet dokonalého krájania s nožmi SEBURO a užite si proces prípravy obľúbených jedál!