Cenovo zvýhodnená sada 1+1
Vďaka špeciálne tvarovanej dlhej čepeli nakrájate akékoľvek pečivo bez drobenia a stláčania. Či už čerstvý chlieb s chrumkavou kôrkou, tvrdé rožky alebo vláčnu bábovku.
Elegantná rukoväť je vyrobená zo stabilného ultra-premium materiálu G10, ktorá tak ako celý nôž opäť vyniká svojou odolnosťou.
Kovová podložka je veľmi hygienická a zabraňuje hromadeniu škvŕn a nečistôt medzi čepeľou a rukoväťou.
Čistenie kuchynského noža: Každý nôž si zaslúži starostlivosť. Čiastočky prichytené na povrchu čepele z agresívnych látok môžu začať korodovať a vytvárať na povrchu noža škvrny, ktoré vyzerajú ako hrdzu. Avšak nehrdzavie ostrie noža, ale čiastočky na ostrie prichytené. Je lepšie sa starať o svoj nôž a po používaní ho umyť a natrieť olejom.
Upozornenie: Každý nôž je vyrobený z prírodných materiálov. Každý kus z damascénskej ocele, alebo dreva je originálny a nenapodobiteľný, preto Váš nôž nemusí vyzerať presne tak ako na fotografii. Nôž, ktorý obdržíte, bude rovnako kvalitný a detailne opracovaný, ale môže sa mierne líšiť.
Odporúčania a údržba:
✅ nôž na chlieb a pečivo nikdy neumývajte v umývačke riadu. Na zachovanie ostrosti nôž ručne umyte a ihneď osušte.
✅ Nepoužívajte japonský nôž z damaškovej ocele (damascus steel) na krájanie tvrdých a zmrazených potravín. Môže dôjsť k zlomeniu ostria, alebo vylomeniu jeho časti.
✅ Nepoužívajte japonský nôž z damaškovej ocele ako páčidlo a vyvarujte sa jeho ohýbaniu.
✅ Chráňte nôž a jeho ostrie pred pádom, alebo nárazom.
✅ Pokiaľ viete, že japonský damaškový nôž nebudete dlhšiu dobu potrebovať je vhodné ho potrieť olejom a zabaliť do handričky, alebo novín.
✅ Nôž ukladajte na bezpečné miesto a chráňte pred deťmi!
Typ noža: európskeho typu
Určenie: na chlieb a pečivo
Dĺžka čepele: 200 mm
Celková dĺžka: 330 mm
Hmotnosť: 250 g
Materiál čepele: damscenská oceľ, 67 vrstiev
Značka materiálu čepele: VG-10
Hrúbka čepele: 2,1 mm
Tvrdosť: 60 HRc
Materiál rukoväte: Ultra-premium G10
Tradičný japonský nôž Santoku sa používa na krájanie, kosenie a drvenie rôznych druhov potravín. Santoku možno označiť ako istý druh nám známeho európskeho noža „Chef“, jeho japonský názov je možné interpretovať ako „tri dobré veci“. Santoku nôž Seburo sa hodí na prácu prakticky so všetkými druhmi potravín, hravo si poradí s mäsom a s rybami, rovnako ako so zeleninou a s ovocím.
Stredná vrstva tohto noža je zhotovená z ocele VG-10, vyznačujúca sa vysokým obsahom uhlíka. Vďaka tomu má nôž vynikajúce krájacie vlastnosti - značnú ostrosť aj kvalitný rez.
Elegantná rukoväť G10, ktorá tak ako celý nôž opäť vyniká svojou odolnosťou.
Kovová podložka je veľmi hygienická a zabraňuje hromadeniu škvŕn a nečistôt medzi čepeľou a rukoväťou.
Typ noža: tradičný japonský
Určenie: Santoku (šéfkuchársky)
Dĺžka čepele: 190 mm
Celková dĺžka: 320 mm
Hmotnosť: 187 g
Materiál čepele: damscenská oceľ, 67 vrstiev
Značka materiálu čepele: VG-10
Hrúbka čepele: 2,2 mm
Tvrdosť: 60 HRc
Typ ostrie: rovnomerný
Forma zaostrenia: symetrická, uhol 15° na stranu
Materiál rukoväte: G10
Farba rukoväte: hnedá