Cenovo zvýhodnená sada 1+1
Nôž na ovocie a zeleninu Seburo HOKORI z japonskej damaškovej ocele:
Ucelený rad Seburo HOKORI, ktorý vrelo odporúčame zapáleným domácim kuchárom, obsahuje aj tento nôž na ovocie a zeleninu. Ako jeho názov napovedá, je určený primárne na lúpanie ovocia a zeleniny. Ak nie ste teda kamaráti s klasickou škrabkou, tak je to určite tá správna voľba.
Nôž na ovocie a zeleninu Seburo HOKORI má skrátenú čepeľ a špecifický tvar, čo sa hodí obzvlášť pri práci s ovocím a zeleninou nepravidelných tvarov. Je vyrobený z vysoko kvalitnej damaškovej japonskej ocele. Pohodlná rukoväť európskeho typu je z prírodného olivového dreva a ľahko sa drží. Ak máte teda rovnako ako my slabosť pre preverenú tradíciu v modernom kabáte, oceníte jeho jedinečné vlastnosti.
V noži na ovocie a zeleninu Seburo HOKORI sa elegantne snúbi európska a japonská tradícia aj klasické a moderné materiály. Vzniká tak jedinečná kombinácia, ktorú si jednoducho zamilujete.
Dĺžka rukoväte: 110 mm
Dĺžka čepele: 90 mm
Celková dĺžka: 210 mm
Hmotnosť: 80 g
Čepeľ nožu Seburo HOKORI Damascus je hrubá 2 mm. Je vyrobená zo 67 vrstiev damaškovej ocele s tvrdosťou 60 HRc, jadro je zhotovené z ocele VG-10 s vysokým obsahom uhlíka. Nôž je preto veľmi odolný a má vynikajúce krájacie vlastnosti - značnú ostrosť aj kvalitný rez.
Elegantná rukoväť európskeho typu je príjemná do ruky a je vyrobená z olivového dreva, čo je ekologický a veľmi odolný materiál s dlhou životnosťou. Navyše ide opäť, podobne ako pri damaškovej oceli, o tisíce rokov starý materiál preverený rokmi používania v kuchyniach po celom svete. Vyžaduje síce občasnú údržbu, ale vďaka modernému spracovaniu dreva sa jej netreba obávať. Kovová podložka čepele osadená v rukoväti zabraňuje hromadeniu škvŕn a nečistôt na rukoväti, čím sa zvyšuje hygiena a jednoduchosť údržby celého noža.
Séria nožov HOKORI sa vyznačuje vysokou kvalitou materiálov a aristokratickým designom. Všetky nože sú vyrobené z vysokopevnostnej ocele VG-10 s tvrdosťou 61(+/-)1 RC v damaskových obkladoch, čo zaručuje ich dlhovekosť, spoľahlivosť a zároveň krásu čepele. Oceľ VG-10 bola špeciálne vyvinutá spoločnosťou Takefu Special Steel Co., Ltd. (Japonsko) pre potreby nožiarskeho priemyslu. Používame ju vo výrobe nožov, rovnako ako mnoho ďalších japonských značiek. Viskozita tejto ocele je dostatočná na udržanie ostria aj pri kalení na tvrdosť 60-62 RC. Základom série HOKORI je vysoko kvalitná oceľ, ktorá sa vyznačuje pevnosťou a dlhovekosťou, zatiaľ čo rukoväte z olivového dreva zaisťujú pohodlné držanie noža v ruke. Olivovník je symbolom mieru, prosperity a dlhovekosti a jeho drevo má unikátne vlastnosti, vďaka ktorým sa rukoväť noža stáva príjemnou na dotyk a odolnou voči opotrebovaniu.
Odporúčania a údržba:
Nôž ako celok:
✅ Nôž HOKORI Damascusz damaškovej ocele nikdy neumývajte v umývačke riadu.
✅ Po použití nôž ručne umyte a ihneď osušte, prípadne aj potrite olejom. Inak by čiastočky na ostrie noža mohli začať korodovať a zanechať na noži nevzhľadné škvrny.
✅ Nepoužívajte kuchársky nôž z damaškovej ocele na krájanie tvrdých a zmrazených potravín. Môže dôjsť k zlomeniu ostria, alebo vylomeniu jeho časti.
✅ Nepoužívajte nôž ako páčidlo a vyvarujte sa jeho ohýbaniu.
✅ Chráňte nôž a jeho ostrie pred pádom alebo nárazom.
✅ Ak viete, že nôž z damaškovej ocele nebudete dlhšiu dobu potrebovať, je vhodné ho potrieť olejom a zabaliť do handričky alebo novín.
✅ Nôž ukladajte na bezpečné miesto a chráňte pred deťmi!
Údržba rukoväte:
Rukoväť z olivového dreva vyžaduje občasnú starostlivosť. Drevo je živý materiál, a preto k nemu tak musíme pristupovať. Aj keď je riadne vyschnuté, reaguje na zmenu vlhkosti, takže môže dochádzať k jeho skrúteniu alebo aj prasknutiu. Týmto zmenám sa dá predísť dodržiavaním dvoch jednoduchých zásad:
✅ Pred prvým použitím odporúčame rukoväť dôkladne potrieť olivovým či slnečnicovým olejom. Tým sa zlepší jej prirodzená odolnosť proti vlhku. Olej naneste na celý povrch a po chvíli zotrite nevstrebané množstvo obrúskom.
✅ Pri pravidelnom používaní a umývaní odporúčame ošetrenie olejom občas zopakovať.
Ostrenie noža:
Ostrie noža je rovnomerné, európskeho typu. Ostrenie sa teda vykonáva symetricky, s uhlom 15 ° na stranu.
Séria HOKORI zahŕňa rôzne typy nožov, z ktorých každý je určený pre špecifické kulinárske úlohy: od univerzálneho noža šéfkuchára po špeciálne nože na tenké krájanie alebo porciovanie mäsa. Vďaka širokej ponuke veľkostí a tvarov si môžete vybrať nôž, ktorý ideálne vyhovuje vám a vašim kulinárskym preferenciám. Nože HOKORI nie sú len kuchynské nástroje, sú to diela umenia vytvorené s láskou a starostlivosťou o váš komfort. Stanú sa skvelým darčekom pre každého kuchára, ktorý oceňuje kvalitu, štýl a funkčnosť. Urobte svoju kuchyňu ešte útulnejšiu a jedinečnejšiu s radom nožov HOKORI od SEBURO!
Premiová značka kuchynských nožov SEBURO predstavuje elegantnú klasiku japonských a európskych nožov, skladajúci sa z niekoľkých sérií: univerzálna SARADA, vynikajúca SUBAJA a nadštandardná HOKORI a HOGANI s rukoväťami z olivového a orechového dreva. Základom každého modelu je vysoko kvalitná oceľ s unikátnou geometriou čepeľou a ergonomickými rukoväťami. Naše nože spájajú tradičné prvky s inováciami, poskytujú pohodlie, štýl a neprekonateľný výkon vo vašej kuchyni. Objavte svet dokonalého krájania s nožmi SEBURO a užite si proces prípravy obľúbených jedál!
Plátkovací nôž Seburo HOKORI z japonskej damaškovej ocele:
Ucelený rad Seburo HOKORI, ktorý vrelo odporúčame zapáleným domácim kuchárom, obsahuje aj tento skvelý plátkovací nôž.
Úzka a dlhá čepeľ noža umožní presne nakrájať plátky a malé kúsky zo salámy, syra alebo mäsa na sendviče. Tiež umožní nakrájať na plátky čerstvé alebo solené ryby na výrobu sushi a sashimi. Dokonca je možné nakrájať tenké plátky z veľkých kusov potravín – práve vďaka nástroju z damašskej ocele ani toto nebude problém.
Dĺžka rukoväte: 125 mm
Dĺžka čepele: 200 mm
Celková dĺžka: 325 mm
Hmotnosť: 180 g
Čepeľ nožu Seburo HOKORI Damascus je hrubá 2,2 mm. Je vyrobená zo 67 vrstiev damaškovej ocele s tvrdosťou 60 HRc, jadro je zhotovené z ocele VG-10 s vysokým obsahom uhlíka. Nôž je preto veľmi odolný a má vynikajúce krájacie vlastnosti - značnú ostrosť aj kvalitný rez.
Elegantná rukoväť európskeho typu je príjemná do ruky a je vyrobená z olivového dreva, čo je ekologický a veľmi odolný materiál s dlhou životnosťou. Navyše ide opäť, podobne ako pri damaškovej oceli, o tisíce rokov starý materiál preverený rokmi používania v kuchyniach po celom svete. Vyžaduje síce občasnú údržbu, ale vďaka modernému spracovaniu dreva sa jej netreba obávať. Kovová podložka čepele osadená v rukoväti zabraňuje hromadeniu škvŕn a nečistôt na rukoväti, čím sa zvyšuje hygiena a jednoduchosť údržby celého noža.
Séria nožov HOKORI sa vyznačuje vysokou kvalitou materiálov a aristokratickým designom. Všetky nože sú vyrobené z vysokopevnostnej ocele VG-10 s tvrdosťou 61(+/-)1 RC v damaskových obkladoch, čo zaručuje ich dlhovekosť, spoľahlivosť a zároveň krásu čepele. Oceľ VG-10 bola špeciálne vyvinutá spoločnosťou Takefu Special Steel Co., Ltd. (Japonsko) pre potreby nožiarskeho priemyslu. Používame ju vo výrobe nožov, rovnako ako mnoho ďalších japonských značiek. Viskozita tejto ocele je dostatočná na udržanie ostria aj pri kalení na tvrdosť 60-62 RC. Základom série HOKORI je vysoko kvalitná oceľ, ktorá sa vyznačuje pevnosťou a dlhovekosťou, zatiaľ čo rukoväte z olivového dreva zaisťujú pohodlné držanie noža v ruke. Olivovník je symbolom mieru, prosperity a dlhovekosti a jeho drevo má unikátne vlastnosti, vďaka ktorým sa rukoväť noža stáva príjemnou na dotyk a odolnou voči opotrebovaniu.
Odporúčania a údržba:
Nôž ako celok:
✅ Nôž HOKORI Damascusz damaškovej ocele nikdy neumývajte v umývačke riadu.
✅ Po použití nôž ručne umyte a ihneď osušte, prípadne aj potrite olejom. Inak by čiastočky na ostrie noža mohli začať korodovať a zanechať na noži nevzhľadné škvrny.
✅ Nepoužívajte kuchársky nôž z damaškovej ocele na krájanie tvrdých a zmrazených potravín. Môže dôjsť k zlomeniu ostria, alebo vylomeniu jeho časti.
✅ Nepoužívajte nôž ako páčidlo a vyvarujte sa jeho ohýbaniu.
✅ Chráňte nôž a jeho ostrie pred pádom alebo nárazom.
✅ Ak viete, že nôž z damaškovej ocele nebudete dlhšiu dobu potrebovať, je vhodné ho potrieť olejom a zabaliť do handričky alebo novín.
✅ Nôž ukladajte na bezpečné miesto a chráňte pred deťmi!
Údržba rukoväte:
Rukoväť z olivového dreva vyžaduje občasnú starostlivosť. Drevo je živý materiál, a preto k nemu tak musíme pristupovať. Aj keď je riadne vyschnuté, reaguje na zmenu vlhkosti, takže môže dochádzať k jeho skrúteniu alebo aj prasknutiu. Týmto zmenám sa dá predísť dodržiavaním dvoch jednoduchých zásad:
✅ Pred prvým použitím odporúčame rukoväť dôkladne potrieť olivovým či slnečnicovým olejom. Tým sa zlepší jej prirodzená odolnosť proti vlhku. Olej naneste na celý povrch a po chvíli zotrite nevstrebané množstvo obrúskom.
✅ Pri pravidelnom používaní a umývaní odporúčame ošetrenie olejom občas zopakovať.
Ostrenie noža:
Ostrie noža je rovnomerné, európskeho typu. Ostrenie sa teda vykonáva symetricky, s uhlom 15 ° na stranu.
Séria HOKORI zahŕňa rôzne typy nožov, z ktorých každý je určený pre špecifické kulinárske úlohy: od univerzálneho noža šéfkuchára po špeciálne nože na tenké krájanie alebo porciovanie mäsa. Vďaka širokej ponuke veľkostí a tvarov si môžete vybrať nôž, ktorý ideálne vyhovuje vám a vašim kulinárskym preferenciám. Nože HOKORI nie sú len kuchynské nástroje, sú to diela umenia vytvorené s láskou a starostlivosťou o váš komfort. Stanú sa skvelým darčekom pre každého kuchára, ktorý oceňuje kvalitu, štýl a funkčnosť. Urobte svoju kuchyňu ešte útulnejšiu a jedinečnejšiu s radom nožov HOKORI od SEBURO!
Premiová značka kuchynských nožov SEBURO predstavuje elegantnú klasiku japonských a európskych nožov, skladajúci sa z niekoľkých sérií: univerzálna SARADA, vynikajúca SUBAJA a nadštandardná HOKORI a HOGANI s rukoväťami z olivového a orechového dreva. Základom každého modelu je vysoko kvalitná oceľ s unikátnou geometriou čepeľou a ergonomickými rukoväťami. Naše nože spájajú tradičné prvky s inováciami, poskytujú pohodlie, štýl a neprekonateľný výkon vo vašej kuchyni. Objavte svet dokonalého krájania s nožmi SEBURO a užite si proces prípravy obľúbených jedál!