Tento nôž má veľmi tenkú a dlhú čepeľ. Je účinným pomocníkom predovšetkým pri vykosťovaní všetkých druhov mäsa, rýb alebo hydiny, pri oddeľovaní mäsa od kože, chrupaviek, svalového tkaniva či šliach.
Ostrá čepeľ noža dokáže vytvoriť hlboké, precízne vykonané rezy a veľmi presne oddeliť čisté mäso s tým, že na kostiach žiadne mäso nezanechá.
Zvláštny tvar a pružnosť čepeli umožní, aby nôž čisto oddelil mäso aj napr. z okolia veľkých kĺbov.
Stredná vrstva tohto noža je zhotovená z ocele VG-10, vyznačujúca sa vysokým obsahom uhlíka. Vďaka tomu má nôž vynikajúce krájacie vlastnosti - značnú ostrosť aj kvalitný rez.
Elegantná rukoväť je vyrobená z dreva Pakka, ktorá tak ako celý nôž opäť vyniká svojou odolnosťou.
Kovová podložka je veľmi hygienická a zabraňuje hromadeniu škvŕn a nečistôt medzi čepeľou a rukoväťou.
Typ noža: európskeho typu
Určenie: vykosťovací
Dĺžka čepele: 170 mm
Celková dĺžka: 290 mm
Hmotnosť: 185 g
Materiál čepele: damscenská oceľ, 67 vrstiev
Značka materiálu čepele: VG-10
Hrúbka čepele: 2,0 mm
Tvrdosť: 60 HRc
Typ ostrie: rovnomerný
Forma zaostrenia: symetrická, uhol 15° na stranu
Materiál rukoväte: Ultra-premium G-10
Farba rukoväte: čierna